Zorgen voor is houden van

Wie is het gezicht achter Vzw Cavalier in Nood

“Vol goede moed ga je er steeds weer tegenaan. Je weet dat er Cavaliers zijn die jou nodig hebben en dat is voor mij voldoende drijfveer. De wereld kunnen we niet veranderen maar wel het leven van deze Cavaliers.”

Mijn naam is Gertie Hamers. Ik ben het gezicht en aanspreekpunt van de Vzw Cavalier in Nood. Uiteraard doe ik dit werk niet alleen en kan ik rekenen op de steun en hulp van een groep lieve vrijwilligers. Ik ben ooit begonnen bij de Duitse Stichting Cavalier Notvermittlung. Ook hielpen wij in het begin andere stichtingen uit als het om een Cavalier ging. Op een gegeven moment besloten wij dat het tijd werd dat België en Nederland zelf een Cavalieropvang kreeg. Wij haalden zelf de honden op, betaalden zelf het vrijkopen en de medische kosten. Als de hond klaar was voor adoptie dan ging de Cavalier in de meeste gevallen ver beneden kostprijs weg. Al snel merkten wij dat deze manier van werken al ons spaargeld zou opeten. We bedachten een nieuwe werkwijze waar de gezonde en/of jonge hondjes gel opbrachten om zo de kosten voor de zieke en/of oude hondjes te dekken. Echter doordat wij meer naamsbekendheid kregen, groeide ook het aantal te helpen Cavaliers. Vooral het aantal dat vrij kwam uit de fokkerij nam toe. De Duitse Stichting hield in 2019 op te bestaan, hierop besloten wij zelf een stichting op te starten en op 16 mei 2019 was stichting Cavalier in Nood geboren. Door de groei waren wij niet meer in staat om het alleen te doen.

Dit werk doe je niet alleen...

Naast België heeft ook Nederland een Cavalier in nood

De hulp van vrijwilligers werd ingeroepen, welke wij al snel vonden. Wij zijn dan ook elke dag dankbaar voor hun inzet. Vooral als je bedenkt dat zij geen vergoeding krijgen. Zij doen dit uit dezelfde passie en liefde. Daarnaast zijn wij de donateurs erg dankbaar dat zij ons het vertrouwen hebben geven. Ook is inmiddels Vzw Cavalier in Nood een feit en heeft België ook zijn eigen Cavalieropvang. Uiteraard zou het beter zijn als ons werk in het geheel niet nodig zou zijn. Dat is een grote wens.

Samen sterk

door krachten te bundelen

Schuiven naar boven