Opvang

Het komt voor dat een baasje niet meer kan of wil zorgen voor zijn of haar cavalier. Wanneer de situatie urgent is, biedt stichting Cavalier in Nood de mogelijkheid om de cavalier (tijdelijk) in opvang te nemen. Dit gebeurt bij één van onze opvanggezinnen. Ook vangen wij cavaliers op welke zijn vrijgekomen uit de fokkerij of verwaarlozing. Deze honden komen eerst in de opvang. Het opvangen van een cavalier duurt gemiddeld 1-3 maanden. De tijd is afhankelijk van de benodigde medische zorg en/of socialisatie. Pas wanneer de Cavalier klaar is voor herplaatsing, gaan wij op zoek naar een gouden mandje. Let wel!! Wij doen niet aan vakantieopvang.

Rescue

Het is niet makkelijk om Cavaliers uit de fokkerij vrij te krijgen. Inmiddels hebben wij een breed netwerk en lukt dit ons steeds beter. Het betreft niet alleen fok-teefjes maar ook dekreuen. Daarnaast houden wij nauwlettend sites zoals Marktplaats in de gaten. Veel mensen beseffen niet dat het “goedkoop” of “gratis” aanbieden van hun hond erg gevaarlijk kan zijn. Het risico dat de hond belandt in de fokkerij, als trainingsobject dient bij hondengevechten of wordt opgekocht door handelaren is erg groot. Stichting Cavalier in Nood heeft grote naamsbekendheid gemaakt en hierdoor worden wij vaak door mensen getipt als men denkt dat een Cavalier in verkeerde handen kan vallen.

Adoptie

De Cavaliers die wij opvangen, worden eerst medisch nagekeken en geholpen. Wij steriliseren indien medisch noodzakelijk. Tijdens de opvang kan de Cavalier op rust komen en/of herstellen van de medische ingreep. Ook is de helft van de Cavaliers niet gesocialiseerd, al leert een Cavalier dit verrassend snel. Pas wanneer het Cavaliertje klaar is voor adoptie maken wij een advertentie op. De Stichting Cavalier in Nood matcht hond aan mens. Dat wil zeggen dat wij kijken naar wat de hond nodig heeft qua baasje en leefomgeving. Het moet een win/win situatie zijn voor zowel hond als nieuw baasje. Wij werken met een herplaatsingscontract en vooraf vindt een huisbezoek plaats.

Herplaatsing

Wanneer een baasje een nieuw tehuis zoekt voor zijn/haar Cavalier, dan kunnen wij tegen een vrijwillige vergoeding meehelpen in het zoeken. De reden waarom de Cavalier herplaatst moet worden, doet er voor ons niet toe. Wel dat de Cavalier een goed en lief nieuw baasje krijgt. Er is ons veel aan gelegen dat de Cavalier goed terecht komt. Stichting Cavalier in Nood maakt voor u een advertentie op en kan eventueel de voor-of gehele selectie voor u doen. Onze Stichting heeft als voordeel beheerder te zijn van meerdere liefhebbers- en herplaatsingsgroepen. Het is vaak fijn de bemiddeling uit handen te geven zodat u met een gerust hart uw Cavalier kan overdragen aan het nieuw baasje.

Schuiven naar boven