Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

Opvanggezin worden

Aangezien de meeste Cavaliers niet direct geadopteerd kunnen worden, werken wij met opvanggezinnen. De hondjes worden medisch nagekeken en eventuele gebreken worden verholpen. 

Daarnaast doen wij het nodige om de Cavalier eventueel te socialiseren (indien nodig). Een stabiele huishond is van grote help bij het socialiseren omdat de huishond niet alleen steun biedt, maar ook als voorbeeld fungeert.

Een ex-fok Cavaliertje opvangen

Realiseer je dat deze lieverds nog niets kennen en de mens en omgeving nog moeten leren vertrouwen. Deze hondjes plaatsen wij het liefst in een opvanggezin waar al een stabiele hond aanwezig is. Een hond die een groot voorbeeld en steun kan zijn voor deze hondjes.

Een gezin waar vooral veel geduld, liefde, aandacht en goede zorg gegeven kan worden. Waar het hondje met veel rust uit zijn/haar schulpje kan kruipen. En men het niet lastig vindt af en toe een plasje of poepje in huis op te moeten ruimen. Het is fijn als de baasjes niet te lang en/of te vaak van huis zijn. En het belangrijkste: waar men het hondje nieuwe dingen in zijn/haar tempo kan leren, zoals uit een kommetje eten, aan een riempje wandelen en de buitenwereld leren kennen.

Niet ieder gezin is geschikt om een ex-fok hondje op te vangen. Het vergt geduld en acceptatie dat ze wel eens een plasje in huis kunnen doen. Het betekent een stukje opoffering van jezelf en je gezinsleden. Opvangen is een mooie ervaring, eentje met een lach en traan. Waarbij je aan het eind ziet hoe de hond is opgebloeid en klaar is voor haar/zijn gouden mandje.

Wij vangen hoofdzakelijk hondjes op uit eigen land (België/Nederland). De meesten Cavaliertjes zijn afkomstig uit de commerciële fokkerij of waarvan het baasje niet meer in staat is voor zijn lieverd te zorgen. Het zijn hondjes die met spoed een onderdak nodig hebben en waarvoor wij later een nieuw geschikt baasje zullen zoeken. 

Wat vergoeden wij voor opvang

Cavalier in Nood vergoedt de medische kosten van het opvanghondje. Het voer en eventuele vervoer is voor eigen rekening van het opvanggezin. Ervaring met honden is een pré. Onze opvangcoördinators en diverse opvanggezinnen staan klaar om hun ervaringen en adviezen met elkaar uit te wisselen. 

Aangezien we meerdere honden tegelijk opvangen of omdat sommige bestaande opvanggezinnen om welke reden dan soms niet beschikbaar zijn, kunnen we altijd nieuwe pleeggezinnen gebruiken! De beloning bestaat met name uit dankbaarheid van de hondjes en de voldoening als een ex-fok cavaliertje een nieuw hondenleventje in zijn/haar gouden mandje kan starten. Daarnaast kan de Stichting ook mensen gebruiken die een huisbezoek voor ons afleggen. Dit gebeurt aan de hand van een standaard checklist. Huisbezoeken worden voorafgaand van adopties door onze stichting gedaan. Heeft u interesse om als opvanggezin, huisbezoeker of als vervoerder te willen fungeren, stuur ons dan een mail.

Schuiven naar boven