Samen maken we het verschil

Opvanggezin worden

Aangezien hondjes niet direct geadopteerd kunnen worden, werken wij met opvanggezinnen. De hondjes worden medisch nagekeken en eventuele gebreken verholpen en er wordt gewerkt aan socialisatie (indien nodig).

Een ex-fok cavaliertje opvangen?

Realiseer je dat deze lieverds nog niets kennen en de mens en omgeving nog moeten leren vertrouwen. Deze hondjes plaatsen wij het liefst in een opvanggezin waar al een stabiele hond aanwezig is. Een hond, die een groot voorbeeld en steun kan zijn voor deze hondjes.

Een gezin waar vooral veel geduld, liefde, aandacht en goede zorg gegeven kan worden. Waar het hondje met veel rust uit zijn/haar schulpje kan kruipen. Waar men het niet lastig vindt af en toe een plasje of poepje in huis op te moeten ruimen. Waar baasjes niet te lang en/of te vaak van huis zullen zijn. Waar men het hondje nieuwe dingen in zijn/haar tempo kan leren, zoals uit een kommetje eten, aan een riempje wandelen en de buitenwereld leren kennen.

Niet ieder gezin is geschikt om een ex-fok hondje op te vangen. Daarnaast kunnen honden afkomstig uit het Buitenland alleen opgevangen worden door gezinnen die in het bezit zijn van een erkend diploma zoals het Honden en Kattenbesluit. Maar wij vangen hoofdzakelijk hondjes op uit eigen land en veel waarvan het baasje niet meer in staat is voor zijn lieverd te zorgen. Hondjes die met spoed een onderdak nodig hebben en waarvoor wij dan een nieuw geschikt baasje zullen zoeken.

Wij vergoeden de medische kosten van het opvanghondje. Het voer en eventuele vervoer is voor eigen rekening van het opvanggezin. Ervaring met honden is een pré. Onze stichting en diverse opvanggezinnen staan klaar om hun ervaringen en adviezen met elkaar uit te wisselen.

Aangezien we meerdere honden tegelijk opvangen of omdat sommige bestaande opvanggezinnen om welke reden dan soms niet beschikbaar zijn, kunnen we altijd nieuwe pleeggezinnen gebruiken!

De beloning bestaat met name uit dankbaarheid van de hondjes en de voldoening als een ex-fok cavaliertje een nieuw hondenleventje in zijn/haar gouden mandje kan starten. Daarnaast kan de Stichting ook mensen gebruiken die een huisbezoek voor ons afleggen. Dit gebeurt aan de hand van een standaard checklist. Huisbezoeken worden voorafgaand van adopties door onze stichting gedaan.

Heeft u interesse om als opvanggezin, huisbezoeker of als vervoerder te willen fungeren, stuur ons dan een mail.

Schuiven naar boven