Pagina bijgewerkt: 21-04-2021

Ollie is geadopteerd
Ollie, geboren op 3 juli 2012, werd op Malta door een rescue organisatie gered en onze hulp werd gevraagd. Hiertoe is Ollie in oktober 2020 in Nederland bij Stichting Cavalier in Nood in opvang gekomen. Hij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, ingeënt (eveneens rabiës). Dit kereltje verdiende een twee kans en dat heeft hij volledig met al zijn pootjes aangegrepen. We hopen dat de toekomstige adoptant dan ook de moeite wil nemen zijn hele uitgebreide profiel te lezen want dat verdient deze vechter!
Na een volledig en zeer uitgebreid onderzoek met ook bloed- en urineonderzoek, bleek hij de parasitaire ziekte Leishmania te hebben, wat ook in de noodopvang op Malta al bekend was. Daarbij mede door verwaarlozing en (vermoedelijk) mishandeling bleek hij ook doof en zeer beschadigde oogjes te hebben, waardoor hij blind is en de ogen er zo erg aan toe waren dat deze niet te redden waren. Vooraf aan deze ingreep is vanwege zijn hartuis ook een doppler gemaakt maar bleek Ollie nog geen hartmedicatie nodig te hebben. De eerste maanden had Ollie nodig om aan te sterken en op krachten te komen. Ook vanwege de Leishmania het belang dat zijn immuunsysteem weer terug opgebouwd moest worden met de juiste medicatie en supplementen. Hij was nog te zwak; Er was ook totaal geen bespiering, geen kracht voor protest of enige weerstand en een zo goed als kale vacht. Een fikse oorontsteking met mijt en veel viezigheid moest ook eerst behandeld moest worden. Het was duidelijk dat dit zwaar verwaarloosde hondje nooit medische zorg heeft gehad. De kansen dat hij alles zou doorstaan en überhaupt een hondswaardig leven te leiden, werden als nihil ingeschat.
Nadat hij alle liefde en zorg de afgelopen tijd in de opvang heeft gekregen, zagen we Ollie ontwikkelen tot een geweldige, leergierige en snelle leerling. Na meerdere controles, herhaalonderzoeken en de juiste medicatie was hij klaar voor de operatieve ingrepen. Hij is dan ook gecastreerd, onderging de gebitssanering en ook zijn oogjes konden verwijderd worden. Alle kwalen en pijn zijn verholpen waardoor het ook duidelijk is dat hij zijn leventje verder goed kan leven. Om de parasiet (leishmania) slapende te houden, zal Ollie nog wel de komenden maanden medicatie moeten nemen; dagelijks 2x 100 mg Allupurinol en nog een drietal supplementen 2x daags 1/2 tablet Fai Ben 1200 mg, 2x daags 10 druppels Immunity Complex en 1x daags 6 druppels Echina Complex. Strikte opvolging met de test Electroforese ( bloed en urine,) en titer Leishmania is nodig om in de gaten te houden of de parasiet slapende blijft. Bij adoptie zal de adoptant het medische dossier overgedragen krijgen en uiteraard van alle informatie voorzien worden over Leishmania en het advies voor de komende tijd. We blijven ook na adoptie met raad en daad klaarstaan! Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk. Nou dat was al een hele kluif, de medische achtergrond van dit bijzonder kereltje.
Maar naast al dat medische heeft ook Ollie zelf natuurlijk een hele ontwikkeling doorstaan en hem gevormd tot een geweldig mannetje. Ollie kwam in de opvang binnen als een zielig hoopje ellende. Niets horen, niets zien, nooit iets geleerd en vooral nooit liefde of warmte mogen krijgen. Hooguit de warmte van de Maltezer zon. Die energie zoekt hij nog steeds graag op, bij de eerste zonnenstraal neemt hij zijn plekje voorop al in. Maar wat heeft dit ventje hard gewerkt en alles gegeven wat mogelijk was. Wat een vechtertje en bikkel, die de hele dierenartsenpraktijk en iedereen verbaasd heeft doen staan. Zienderogen knapte als eerste het vachtje op, hij kreeg een dun staartje! En door het vele lopen op en over alle trapjes en bruggetjes hier kwamen ook de spieren. Er zijn heel veel polderlopen gedaan. Ondanks al zijn beperkingen, liet Ollie zien hoe slim hij is. Hoe snel wist hij vanuit welke richting dan ook, de weg terug naar huis en exact het juiste tuinhek te vinden, altijd met losse lijn. De opvangmama gaf lichte sturing met lijn bij obstakels. Hij loopt altijd net schuin achter haar, de geur en wind bepalen aan welke kant. Hij heeft leren loslopen waar het kon met hulp van pindakaas op de hakken van de schoenen en rekening houdend met de windrichting. Ollie loopt nu inmiddels in vlot tempo 6-7 km per keer. Buiten “leent” hij de oren en ogen van zijn opvangouders of de escorte van een van honden van het opvanggezin. Binnen in huis was het in het begin een ramp. Begrijpelijk zonder de nodige zintuigen dat hij totaal geen oriëntatiegevoel had en hij overal tegenaan stootte. Het enige wat hij super kon was markeren, waarschijnlijk ook om zich te kunnen oriënteren. Maar vanaf de castratie gelukkig geen enkele druppel meer in huis, volledig zindelijk! Hij weet buiten elke boom of struik zelf te vinden, kent alle stoepranden.
Ollie is heel rustig. Hij zal nooit uitbundig rennen want ruiken en oriëntatie kosten tijd. Aan de lijn rent hij wel soms samen met de opvangmoeder een stukje in de polder. Zijn geurorgaan is natuurlijk goed ontwikkeld dus snuffelen kan hij goed. Ollie vertoont geen vluchtgedrag. Ollie heeft zich binnenshuis in de afgelopen 5 maanden ontwikkelt tot een geheel zelfstandige hond die zijn eigen weg gaat en en kent, zonder te stoten! Zoekt zelf een bot of kluif en is uren lekker bezig. Hij is geleerd via het trapje de bank op en af te gaan. Hebt kereltje zoekt alle honden uit de roedel op, gaat erbij liggen, of niet. Zijn neus zijn ook zijn ogen en oren. Hij staat als eerste op de voerplek met etenstijd of lekkers. Ollie vind de drinkbak zelf en geeft bij de achterdeur aan dat hij naar buiten moet. Hij is gewoon zelfstandig en leeft wel degelijk een fijn zelfstandig gelukkig hondenleven ondanks zijn beperkingen. Ollie houdt van tegen je aan liggen, of lekker boven op jou te liggen. Hij geniet hoorbaar van kroelen en bij jou zijn. Altijd rustig zijn weg zoeken. Hij is geen uitdager of ruziezoeker en toont geen enkele bak/voernijd. Ollie heeft een heel lief en zacht karakter.
Door zijn beperkingen is hij snel met vertrouwen geven, hij moet wel en hij leert snel. Hij slaapt/ligt overdag op de bank of in 1 van de manden, soms alleen, soms bij een andere hond. In de nacht en met boodschappen doen ligt het mannetje in de bench met deur dicht, net als alle andere honden bij het opvanggezin. Daar heeft Ollie geen enkele moeite mee (tot max. 4 uren). Hij leeft in de opvang ook met kat en vogels. Hij ruikt ze, zoekt ze op maar kan er weinig mee en zal deze dan ook niets doen. Autorijden vindt hij geweldig. Liefs op schoot, maar op de achterbank in de gordel ook prima. Hij moet wel af en toe kunnen ruiken of je er nog bent, dus even een hand laten snuffelen is al goed. Ook op de fiets geniet Ollie zichtbaar te genieten. Hij ziet en hoort dan wel niks maar kan wel heerlijk de geuren opsnuiven. Intussen is Ollie voor oriëntatie een aantal “commando’s” geleerd: 1x stampen is Stop, 2x stampen is Volg. Een Correctie (wanneer hij bijvoorbeeld verkeerd loopt) is 2 kleine tikjes op de kont. Maar dan moet je snel zijn, roepen op afstand werkt dus niet.
De Snuffelmat vindt hij geweldig net zoals spelletjes met geur/snoepjes en botten of kluiven. Waar zijn wij voor Ollie naar op zoek? Een gouden mandje met minimaal diamantjes, bij liefst (wat oudere) actieve mensen die begrip hebben voor zijn beperkingen. Ollie willen helpen om zich zelf verder te ontwikkelen met hulp van vindingrijke ideetjes. Prioriteit is regelmaat en orde is wat Ollie nodig heeft. Net zoals de vaste tijden voor bepaalde actie’s en geen verplaatsingen van meubels of andere interieur veranderingen. Hij zal zich juist makkelijker kunnen aanpassen in een iets kleinere omgeving dan een heel groot huis zodat hij zich makkelijker en sneller kan oriënteren. We zijn dus op zoek naar mensen met genoeg ervaring om hem een goede begeleiding/hulp te kunnen bieden of dit met begeleiding van het opvanggezin bereid zijn vol overgave te willen leren. Ollie is zeker niet geschikt voor mensen die voor het eerst een hond kiezen. In een heel druk gezinsleven zal hij zich ook niet prettig voelen. Midden in het drukke grote stadsleven zal het ventje zich niet op zijn gemak voelen. De trillingen op de grond zijn zijn richtlijnen.
Een tuin is voor elke hond fijn, maar voor Ollie wel een prioriteit, maar dan wel afgesloten en hoeft niet megagroot te zijn, maar wel het buiten kunnen ontdekken. Hij loopt lange afstanden in een best snel tempo. Dus baasjes die graag wandelen met de nodige geleerde commando’s zijn en vooruitziende blikken in obstakels voor Ollie, zijn de ideale wandelpartners voor Ollie. Kinderen vanaf 12 jaar , mits niet te druk en begrip om voor Ollie te moeten kijken en luisteren, gaat ook prima samen. Een stabiel, lief en sociaal, niet dominant hondenmaatje zou een zeker een grote hulp kunnen zijn.Baasjes die zich realiseren dat de medicatie, de nodige onderzoeken, controles, behandelingen en bijbehorende kosten voor de leishmania nodig zijn en kosten met zich meebrengen. Het belangrijkste voor Olie is actie. Hij kan nog teveel en nog meer om een zielige bankhond te gaan worden. Ollie zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal eventueel een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Sloten (Friesland Nederland) herplaatst worden. Daar zullen ook de kennismakingen plaatsvinden met de COVID-19 maatregelen in achtnemend. (Wij vragen dit keer potentiële adoptanten om eerst een aantal keren kennis te komen kennismaken met dit lieve kereltje.)
Geïnteresseerd in Ollie en verheug je je op een kennismaking met hem, stuur dan een mailtje naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub) Het zou fijn zijn als je jezelf voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Ervaring met dove/blinde honden? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? Waar kun jij Ollie mee helpen/stimuleren zodat zodat hij jou op jou kan bouwen en vertrouwen? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Ollie ist Adoptiert
Ollie ist am 3. Juli 2012 geboren. Er wurde auf der Insel Malta gerettet von einer Rescue Organisation, die unsere Stiftung sofort um Hilfe bat. So kam Ollie in Oktober 2020 in die Niederlande unter Obhut der Stiftung Cavalier in Not.
Ollie besitzt einen Pass, er ist gechipt und vollständig geimpft (inkl. Tollwut). Dieser kleiner tapferer Kerl verdiente eine zweite Chance und die hat er mit beiden Pfötchen gepackt. Wir hoffen sehr dass sein zukünftiges Herrchen oder Frauchen sich die Mühe machen will/wollen sein ausführliches Profil zu lesen, denn er verdient das wie kaum ein anderer.Ollie kam in Pflege als ein zitterndes Häufchen Elend. Er konnte nichts sehen, nichts hören, hatte nie was gelernt und kannte keine Liebe, keine Wärme, keine Versorgung- und er war so kraftlos. Die Pflegemutter, obwohl einiges gewöhnt, war erschüttert. Beim Tierarzt wurde er erstmal gründlichst und sehr umfassend untersucht. Leider bestätigte sich der Verdacht auf Leishmania.
Ausserdem war er wie erwähnt taub und seine Augen waren durch jahrelange Verwahrlosung und (vermutlich) Misshandlung derart beschädigt, dass diese nicht mehr zu retten waren, sie mussten entfernt werden. Doch bevor dieser Eingriff stattfinden konnte, musste vorher wegen Herzgeräusche eine Doppler Untersuchung gemacht werden. Zum Glück sind Herzmedikamente noch nicht nötig für ihn.
Die ersten Monate brauchte Ollie um sich zu erholen und Kräfte zu sammeln. Es war wichtig, auch im Hinblick auf Leishmania, sein Immunsystem mit Medikamenten und Supplementen auf zu bauen. Er hatte keine Muskeln, keine Kraft zu protestieren, keine Abwehrkräfte, sein Fell war kaum noch vorhanden, dazu hatte er eine üble Ohrenentzündung mit Milben und viel Dreck und dringendem Behandlungsbedarf. Es war klar dass dieser armer Kerl noch nie in tierärzlicher Behandlung gewesen war, er war so schwach, dass man zweifelte ob er überhaupt alles überstehen würde. Doch er hatte eine tolle Pflegestelle und eine Pflegemutter die sich mit Leib und Seele dafür einsetzte diesen todkranken, verdreckten, verwahrlosten kleinen Hund trotz allem ein schönes Hundeleben zu ermöglichen.
Wir sahen wie Ollie aufblühte und wie grossartig er sich entwickelte; ein schneller und vor allem so eifriger Lehrling.
Nach mehreren Kontrollen und wiederholten Untersuchungen beim Tierarzt sowie die richtige Medikamente war er dann endlich so weit dass operiert werden konnte. Er wurde kastriert, sein Gebiss wurde saniert und auch seine Augen konnten entfernt werden.
Alle Krankheiten und Schmerzen sind nun beseitigt und inzwischen ist klar, der kleine Kerl kann sein Leben gut geniesen . Lediglich der Leishmania Parasiet muss weiter unterdrückt werden. Ollie braucht dafür die kommenden Monaten täglich 2x 100 mg Allupurinol sowie drei Supplemente, 2x täglich1/2 Tablette Fai Ben1200mg, 2x täglich 10 Tropfen Immunity Complex und 1x täglich 6 tropfen China Complex. Ausserdem muss unbedingt regelmässig mit Electroforese Blut und Urin getestet und Leishmania getitert werden um sicher zu gehen dass der Parasiet sich weiterhin ruhig verhält. Bei einer Adoption bekommt der Adoptant das medische Dossier von Ollie und zusätzlich alle notwendige Information über Leishmania sowie Ratschläge für die kommende Zeit. Ausserdem werden wir Sie auf Wunsch gern mit Rat und Tat unterstützen! Selbstverständlich und vielleicht überflüssig zu erwähnen: Ollie braucht (wie jeder Hund) die allgemeine notwendige Versorgung von Augen, Fell, Gebiss, Nägel und eine jährliche Kontrolle beim Tierarzt.
Soweit die medizinische Hintergründe des kleinen Kerls. Jetzt ein wenig über seine erstaunliche Entwicklung: Wie gesagt als er kam, war es ein Bild des Jammers, er konnte nichts, er kannte nichts und wusste nichts, hatte nie Wärme erlebt ausser vielleicht die der Sonne von Malta. Diese Energie ist ihm immer noch sehr wichtig, beim ersten Sonnenstrahl sucht er sein Plätzchen in der Sonne. Bald zeigte er dann aber sein Kämpferherz, er versetzte Tierärzte und alle die ihn kannten ins Staunen, was hat dieser kleine Kerl gearbeitet und in kurzer Zeit viel gelernt. Zuerst wurde sein Fell zusehends besser, er bekam ein dünnes Schwänzchen! Und durch das viele Laufen mit seiner Pflegemutter, über Treppen und Brücken bekam er auch Muskeln. Trotz alle Behinderungen zeigte es sich wie schlau er ist. Sehr schnell kannte er -egal aus welcher Richtung er kam- den Weg nach Hause und die richtige Gartenpforte zu finden, immer an der lockeren Leine. Seine Pflegemama gab nur ein wenig Lenkung mit der Leine bei Hindernissen unterwegs. Er läuft immer schräg hinter ihr, Geruch und Wind bestimmen an welcher Seite. Er hat auch gelernt ohne Leine zu laufen, wo das möglich ist, mit Hilfe von etwas Erdnussbutter auf den Schuhabsätzen, wobei man die Windrichtung berücksichtigen sollte. Und er hat so viel Spass dabei!
Draussen “leiht” er die Ohren und Augen seiner Pflegeeltern oder die der anderen Hunden seiner Pflegestelle. In der Wohnung war es am Anfang eine Katastrophe. Klar, denn ohne die notwendigen Sinne hatte er keine Orientierung und stiess sich an allem. Das einzige was er ganz toll konnte, war alles markieren, vermutlich damit er sich besser orientieren konnte. Aber seit der Kastration ist das vorbei, keinen Tropfen mehr im Haus, er ist 100% stubenrein!Draussen kann er jeden Baum oder Strauch selber finden, er kennt jede Bordstein kante. Ollie ist sehr ruhig, er wird nie ausgelassen rennen denn das Riechen und Orientieren kosten Zeit. Seine Nase ist sehr gut entwickelt und im Schnüffeln ist er Weltmeister. Ollie zeigt kein Fluchtverhalten. In den letzten 5 Monaten hat Ollie sich in der Wohnung zu einem ganz und gar selbstständigen Hund entwickelt, der souverän seinen Weg geht und kennt, ohne sich zu stossen!
Er sucht selber seinen Kauknochen und kann sich damit stundenlang genüsslich beschäftigen. Er hat gelernt mittels eines Treppchens rauf und runter von der Couch zu gehen. Er sucht alle Hunde des Rudels und legt sich dazu, oder auch nicht. Seine Nase ersetzt seine Augen und Ohren. Wenn Futterzeit ist oder wenn es etwas zu naschen gibt, ist er als erster zur Stelle. Ollie findet seinen Trinknapf selber und zeigt bei der Hintertür wenn er raus muss. Er ist selbstständig und selbstbewusst und hat trotz seiner Behinderungen ein schönes Hundeleben. Wer hätte das zu hoffen gewagt! Ollie liebt es sich an seinem Menschen anzuschmiegen, oder liegt auch gerne auf Deinem Bauch. Er geniesst (hörbar!) das Kraulen und das Zusammensein mit Dir. Er sucht immer ruhig seinen Weg. Er fordert keinen heraus, bricht nie einen Streit vom Zaun und zeigt kein bisschen Futterneid. Er schläft, oder liegt tagsüber auf der Couch oder in einem Körbchen, mal allein, mal mit einem anderen Hund. Er hat einen sehr lieben und sanften Charakter. Durch seine Behinderungen schenkt er Dir schnell sein Vertrauen und er lernt schnell, denn er ist sehr intelligent. Nachts oder wenn eingekauft werden muss, liegt der kleine Kerl in seiner Bench, mit geschlossener Tür genauso wie die anderen Hunden der Pflegefamilie. Das ist für Ollie gar kein Problem (bis zu max. 4 Stunden). In der Pflegefamilie gibt es auch eine Katze und Vögel.
Ollie riecht sie, besucht sie, hat aber weiter nicht viel Interesse und wird denen also auch nichts tun. Autofahren findet er SUPER, am liebsten auf dem Schoss, aber auf dem Rücksitz angegurtet, ist auch prima. Damit er weiss dass Du da bist, solltest Du ihn ab und zu an Deiner hand schnüffeln lassen. Auch in einem Körbchen auf dem Fahrrad kann man sehen wie Ollie geniesst. Zwar hört und sieht er nichts , aber die herrlichen Düfte kann er alle riechen. Inzwischen hat Ollie sogar einige Kommandos gelernt damit er sich besser orientieren kann: 1x Stampfen mit dem Fuss ist Stopp, 2x Stampfen heisst Folgen. Er spürt die Vibration und versteht was gemeint ist. Eine Korrektur (zB wenn er falsch läuft )ist 2x leicht auf dem Hintern klopfen. Aber Du musst schon fix sein, denn rufen bringt natürlich nichts. Mit einer Schnüffelmatte macht man ihn eine grosse Freude, wie auch mit Spiele mit Düfte und Leckerli’s, Kauknochen liebt er.
Was/wen suchen wir für diesen besonderen Hund?
Ein goldenes Körbchen mit minimal 5 Sternen, am liebsten bei (etwas ältere) aktive Menschen, die Verständnis haben für seine Behinderungen, die Ollie helfen wollen sich weiter zu entwickeln mit findigen oder kreativen Ideen. Eine absolute Priorität sind Regelmässigkeit und Ordnung. Ollie braucht feste Zeiten für bestimmte Aktivitäten. In der Wohnung keine Raumumstellungen oder sonstige Interieurveränderungen. Er wird sich wahrscheinlich leichter anpassen und zurechtfinden in einer kleineren Umgebung als in einem sehr grossen Haus. Wir suchen Menschen mit Hunde Erfahrung, die ihn gut helfen können und das gerne tun wollen -evt mit Unterstützung der momentanen Pflegefamilie- . Ollie ist auf gar keinen Fall geeignet für gutmeinende Menschen die zum ersten Mal einen Hund haben wollen. In einer sehr lebhaften Familie wird er sich ebenfalls nicht wohl fühlen. Mitten in einer Grossstadt wird er sich sehr unsicher fühlen. Die Vibrationen der Erde sind für ihn wichtig als Orientierungshilfen. Ein Garten wäre schon wichtig für Ollie, er sollte abgeschlossen sein, nicht riesig aber schon so das er draussen was entdecken kann.
Ollie läuft längere Strecken in einem zügigen Tempo. Das heisst sein neues Herrchen oder Frauchen sollte(n) gern spazieren gehen, sich die gelernte Kommando’s eigen gemacht haben und idealerweise mit vorausschauendem Blick die Hindernisse für Ollie erkennen können. Kinder ab 12 Jahren, nicht zu wild und mit Verständnis dafür Ollies Ohren und Augen sein zu müssen, würden schon passen.
Ein stabieler, sozialer, nicht dominanter Hundekumpel(in) wäre ihm sicher eine grosse Hilfe. Am Wichtigsten ist für Ollie, das er noch ein wenig Action erlebt und gefördert wird. Er kann noch viel und ist zu intelligent um sein weiteres Leben als bedauernswerte Couch-Potato zu verbringen. Leider müssen die neuen “Eltern” sich darüber im Klaren sein, dass die Medikamente, die notwendige Untersuchungen, Kontrollen, und Behandlungen für Leishmania Kosten verursachen werden.
België, Nederland en Duitsland
ADOPT DON'T SHOP
