Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Over Ons

Wij zijn de beschermers van de
Cavalier King Charles Spaniël

Zorgen Voor Is Houden Van

“Vol goede moed ga je er steeds weer tegenaan. Je weet dat er Cavaliers zijn die jou nodig hebben en dat is voor mij voldoende drijfveer. De wereld kunnen we niet veranderen maar wel het leven van deze Cavaliers.”

Wie is het gezicht Achter
Cavalier In Nood

Mijn naam is Gertie Hamers. Ik ben het gezicht en aanspreekpunt van Cavalier in Nood. Uiteraard doe ik dit werk niet alleen en kan ik rekenen op de steun en hulp van een groep lieve vrijwilligers. 

Ik ben ooit begonnen als vrijwilliger bij de Duitse Cavalier-organisatie  genaamd Cavalier Notvermittlung. Ook hielp ik en mijn partner in het begin andere stichtingen uit. Zo hebben wij diverse honden van A naar B getransporteerd en ook vingen wij zelf honden op. Hierdoor deden wij veel ervaring op en daarnaast geeft ons veel voldoening.  

Het begin...

Op een gegeven moment besloten wij (ik en mijn partner) dat het tijd werd dat Nederland en België zelf een Cavalieropvang kreeg.

In het begin deden we al het werk zelf en werd alle kosten uit eigen zak betaald, zoals entingen, gebitsanering, castratie etc. Het was dan ook een hele karwei en daarnaast een behoorlijke beestenbende bij ons thuis. En wanneer de hond klaar was voor adoptie dan ging de Cavalier in de meeste gevallen ver beneden kostprijs weg. 

Al snel merkten wij dat deze manier van werken al ons spaargeld zou opeten. We bedachten een nieuwe werkwijze waar de gezonde en/of jonge hondjes geld opbrachten om zo de kosten voor de zieke en/of oude hondjes te dekken. 

Echter doordat wij meer naamsbekendheid kregen, groeide ook het aantal te helpen Cavaliers. Vooral het aantal dat vrij kwam uit de fokkerij nam toe. De Duitse organisatie hield in 2019 op te bestaan, waarop wij besloten zelf een rescue-organisatie op te starten. Op 16 mei 2019 was Cavalier in Nood geboren. 

Dit Werk Doe Je Niet Alleen..

De hulp van vrijwilligers werd ingeroepen, welke wij al snel vonden. Wij zijn dan ook elke dag dankbaar voor hun inzet. Vooral als je bedenkt dat zij geen vergoeding krijgen. Zij doen dit werk uit dezelfde passie en liefde. Daarnaast zijn wij de donateurs erg dankbaar dat zij ons het vertrouwen hebben geven. Cavalier in Nood is werkzaam in zowel België als Nederland. Er bestaat een Vzw Cavalier in Nood en een Stichting Cavalier in Nood. Als wij ook nog een Duitse Stichting weten op te zetten, dan is het balletje rond en zijn we terug waar het allemaal eens begon. Uiteraard zou het beter zijn dat ons werk in het geheel niet nodig is. Het is dan ook onze vurige wens dat er een einde wordt gemaakt aan het misbruik en onmenselijke behandeling van honden wereldwijd.

Het gezicht achter ons succes

Zonder hen zouden we dit werk niet kunnen doen.

Facebook Team

Verhalen, Loting, Veiling

Opvanggezinnen

Medische verzorging, Socialiseren

Supporters

Steunbetuigers, Donateurs, Volgers

We hebben jouw hulp nodig, doe mee...

En maak vandaag nog een verschil

Schuiven naar boven