Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 16-09-2023

RUBY TER ADOPTIE

Soms kun je niet anders dan in het belang van je hondje kiezen zodat zij eindelijk haar rust zal vinden. Zo heeft ook het bazinnetje van Ruby de lastige keuze gemaakt en de stichting gevraagd haar te helpen een geschikt rustig thuis voor de lieverd te zoeken. De huidige gezinssituatie is veel te druk voor Ruby waardoor zij erg onrustig en onzeker is geworden. Het gezin is aan de slag gegaan met eerder gegeven tips en adviezen maar helaas zonder resultaat. De fokster had graag willen helpen om Ruby terug te nemen maar met drukte van heel veel andere honden, lijkt het ook voor Ruby niet de ideale plek. (De fokster is op de hoogte dat Ruby via Cavalier in Nood herplaatst zal worden).

Ruby is geboren op 28 november 2015, in het bezit van een paspoort (geen geldige rabiës enting), stamboom, is gechipt en gesteriliseerd. Ruby heeft tot nu toe geen gezondheidsproblemen. Bij de laatste dierenarts check is er geen hartruis geconstateerd.

Ruby is een lief, rustig en aanhankelijk cavaliertje. Ze houdt enorm van knuffelen, lekker knus tegen je aanliggen op de bank, en spelen met het baasje. Wandelen vindt Ruby heerlijk maar ze speurt soms naar iets eetbaars op de grond, dus dat is wel goed in de gaten houden.

Het meisje kan tijdens het wandelen wat aan de riem trekken, vooral als zij een hond of kat ziet. In een te druk bos, strand of omgeving word Ruby onzeker, deze routes en omgevingen vermijdt het baasje. In een omheinde rustige omgeving kan het meisje los lopen. Ergens anders niet want zodra zij iets in het vizier heeft, gaat ze er achteraan. Ruby kan met andere honden samen afhankelijk van de hond. Ze heeft altijd samen geleefd met een andere cavalier en dat was haar beste maatje.

 Grote/drukke/dominante honden vindt zij niet fijn. Teveel drukte maakt haar onzeker en onrustig, zoals drukke honden en kleine (jonge) kinderen. Ze kan haar rust dan niet goed vinden. Ruby luistert goed en is gewend een 4-5 uurtjes alleen te zijn. Zij heeft niet perse een tuin nodig, zolang zij maar geregeld een wandelingetje kan doen, dan is zij een blij tevreden hondje. Het meisje is een vertrouwde hondenoppas gewend. Ze slaapt het liefst op haar eigen kleedje op de bank. Ruby kan niet samen met katten, deze jaagt ze op en achterna.

Waar zijn we en het bazinnetje van Ruby naar op zoek? Een rustig thuis bij een gezin zonder jonge kinderen, een (ouder) echtpaar of een alleenstaande waar vooral veel aandacht voor het meisje is. Een thuis, waar men veel liefde te bieden heeft. Belangrijk is vooral dat er rust heerst, want dat is waar Ruby naar op zoek is en zich prettig bij voelt. 

Ruby is een ontzettende lieverd en vraagt echt niet veel, maar af en toe een stukje wandelen en lekker knuffelen (op schoot zitten) vindt ze heel fijn! Ruby is een echt mensenhondje, er hoeft in haar nieuwe thuis niet perse een ander hondje te wonen. Indien wel aanwezig, dan 1 rustig kleiner hondje. Ruby is een tuin gewend maar indien er genoeg met de lieverd gewandeld zal worden, is deze niet vereist. Het zou ook heel fijn zijn als het bazinnetje nog af en toe op de hoogte gehouden zal worden met foto’s en/of filmpjes.

Ruby zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting geplaatst worden. Er zal een eventueel huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Heemstede (Nederland) herplaatst worden. De kennismaking zal bij het toekomstige baasje plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Ruby en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?
Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven