Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 21-08-2023

MEGGY TER ADOPTIE

Deze lieverd is er helemaal klaar voor. Ze hunkert naar een liefdevol thuis waar men veel knuffels uitdeelt, zij spelen kan en een hondenmaatje heeft.

Meggy is geboren op 13 mei 2018. Zij is in het bezit van een paspoort, ingeënt (ook rabiës)ontwormd en gecastreerd (baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd). Haar gebitje werd gesaneerd, de cherry eyes aan beide oogjes zijn verholpen met een operatie. De oogjes dienen dagelijks (2x daags) met kunsttranen en (1x daags) met optimune-canis oogzalf behandeld te worden voor de rest van haar leventje.
Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.

Meggy is een lief, zachtaardig, speels meisje. Ze wandelt keurig en ontspannen mee in een rustige omgeving maar zal in een vreemde omgeving weer even moeten wennen. Loslopen is nog niet met haar geoefend en een drukke stad is zij niet gewend.

Het meisje luistert prima naar haar naam en als je haar roept. Ze kan het prima samen vinden met de andere hondjes in opvang. Met katten is zij nog niet in aanraking geweest. Kinderen is geen probleem voor Meggy mits zij goed begeleid worden en rustig met haar om zullen gaan. Meggy is zindelijk en is nu een groot terras (benedenverdieping) gewend. Ze gaat vaker met haar opvangmama bij een vriendin met een grote tuin op bezoek en daar geniet ze volop door rond te snuffelen. De lieverd kan samen met andere hondjes maximaal 4 uren alleen thuis zijn mits zij van te voren nog even goed uitgelaten is. Net als in de nacht, ligt Meggy dan op de bank, in een mandje en kan los door de woonkamer lopen. In een bench ervaart zij alleen maar stress en blaft dan de hele tijd. Meggy houdt ervan om rustig wakker te worden want wakker gemaakt te worden vind het meisje niet leuk.

Waar zijn wij voor Meggy naar op zoek?
In een thuis bij een alleenstaande, een koppel of niet al te druk gezin met kinderen zal de lieverd zich goed thuis voelen (uiteraard na gewenning).

Kinderen dienen natuurlijk goed door de ouders begeleid te worden, en geleerd te worden hoe met Meggy om te gaan. Het meisje geniet van een hondenmaatje aan haar zijde, dus een thuis waar al een hondje leeft, zou ideaal voor haar zijn. Meggy kan een aantal dagen per week maximaal 4 uren met een andere hond alleen thuis zijn. 

De rest van de (halve) dagen geniet zij volop van mensen gezelschap want ze houd ook enorm van knuffelen. Alhoewel Meggy van een tuin geniet, heeft niet perse een grote tuin nodig maar wel de meerdere wandelingen per dag om haar behoeften te kunnen doen. Zodra jij het hart van Meggy verovert hebt en haar op haar eigen tempo laat wennen, zal zij enorm genieten van al je liefde en knuffels.

Meggy zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Dilsen Stokkem (België) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Meggy en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). 

Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.
Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?
Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven