Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 14-08-2023

KYRA TER ADOPTIE

Dit lieve meisje is klaar voor haar nieuwe avontuur bij haar baasjes waar ze alle liefde krijgt en lekker soms eigenwijs mag zijn.

Kyra is geboren op 26 september 2018. Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, ingeënt (ook rabiës) en ontwormd. De lieverd is gecastreerd (baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd). Haar gebitje werd gesaneerd en er werden enkele tandjes getrokken. De oortjes zijn behandeld maar dienen goed opgevolgd te worden.
Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.

Kyra is een leuk vrolijk hondje dat graag kroelt en bij je ligt. Het is wel een meisje met een karaktertje als het gaat om eten, alleen thuis zijn en wandelen. Ze geniet van alle aandacht maar laat duidelijk van zich horen als het om eten gaat. Zeker als het haar niet snel genoeg gaat of als zij als laatste haar voerbakje geserveerd krijgt. Ze probeert dan toch slim voor te kruipen of klimt over de andere hondjes heen.

De lieverd vindt wandelen leuk maar ze is geen marathon loopster. Ze loopt het liefst rechts en niet bij de andere (opvang)hondjes in de buurt. Maar ze heeft wel een hondenmaatje nodig anders loopt ze niet.

 Ze is gewend om in een rustige omgeving te wandelen en loopt dan fier met haar staartje in de lucht. Ze doet inmiddels braaf haar behoefte en plasje aan de riem tijdens het uitlaten. Ze vindt auto’s en brommers doodeng en schrikt dan ook als deze voorbij flitsen. Als je er niet teveel aandacht aan besteedt, loopt ze gewoon vrolijk mee door. Het meisje kent de basiscommando’s (zit, ho, stop, wacht) maar als het spannend is, vergeet ze deze soms. Loslopen is niet veel met Kyra gedaan, alleen in de vertrouwde thuis straat. Want daarbuiten is ze te snel afgeleid en heeft ze niet jouw aandacht.

Alleen thuis zijn zonder vriendinnetjes of vriendjes kan Kyra niet. Dan geeft ze een concert in blaffen totdat weer iemand thuis is. Ze kan even 5 min stil zijn, maar dan begint ze weer en blaft op alles dat ze denkt te horen. Als er iemand thuis is, is er niets aan de hand. Kyra is echt een mensen hondje. Als ze bij je op bed kan, komt ze je wakker likken in de ochtend en kroelen. Ze wilt dan wel direct daarna ook naar buiten anders kan het zijn dat ze net voor de deur binnen een plasje zal doen. Borstelen is nog niet haar favoriete bezigheid maar met lieve woordjes lukt dit goed.
Kyra is naast een mensenhond ook echt graag in gezelschap van andere hondjes. In de opvang is geen kat aanwezig maar in de straat, jaagt zij katten achterna. 

De lieverd is spelen nog niet gewend maar geniet wel van haar botjes. Kinderen boven de 8 jaar is voor Kyra geen probleem mits de kinderen hierin begeleid worden en haar niet vaak oppakken. Het meisje vindt oppakken wel leuk en laat het ook toe om haar te helpen of te kroelen maar wel op haar manier. Kleine kinderen vindt ze interessant maar ook eng.

Kyra geniet heerlijk van de tuin, dat is waar zij het liefste is. Ze snuffelt, graaft en en vind het nog gezelliger als de opvangmama bij haar is. De lieverd kan max 3 uurtjes (liever niet) alleen met een andere hond thuis zijn, anders blaft ze gemakkelijk. Ze verblijft nu met de andere hondjes dan gewoon los in in de woonkamer en heeft genoeg mandjes en de bank ter beschikking. Kyra heeft de luxe dat ze nu heerlijk samen met nog enkele hondjes op bed mag slapen.

Waar zijn wij voor Kyra naar op zoek?
Kyra zal zich prima thuis voelen bij een koppel of een alleenstaande zonder kinderen. Als er af en toe (klein) kinderen (vanaf 8 jaar) op bezoek komen, is dat geen probleem voor haar zodat zij daarna haar rust weer zal vinden. Maar in haar thuis dient wel al een of zelfs meerdere hondjes te wonen. Deze viervoeter mag dan best wel speels zijn om Kyra wat uit te kunnen dagen. Op het moment vindt Kyra het nog interessant maar durft ze nog niet mee te spelen.

Baasjes waarvan het liefst iemand de hele dag thuis is of zeker niet te lang en te veel van huis is want dat vind Kyra echt niet leuk. We gunnen het meisje weer een tuin want daar geniet zij enorm van. Een thuis waar de baasjes regelmatig gaan wandelen, maar dit hoeven voor Kyra geen hele lange wandelingen te zijn.
Kyra is een super leuk cavaliertje met een lief klein koppie maar wel met heerlijk eigenwijs karakter en een eigen willetje.

Waar zijn wij voor Kyra naar op zoek?
Kyra zal zich prima thuis voelen bij een koppel of een alleenstaande zonder kinderen. Als er af en toe (klein) kinderen (vanaf 8 jaar) op bezoek komen, is dat geen probleem voor haar zodat zij daarna haar rust weer zal vinden. Maar in haar thuis dient wel al een of zelfs meerdere hondjes te wonen. Deze viervoeter mag dan best wel speels zijn om Kyra wat uit te kunnen dagen. Op het moment vindt Kyra het nog interessant maar durft ze nog niet mee te spelen.

Kyra zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Essen (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Kyra en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.
Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?
Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoevaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Geïnteresseerd in Kyra en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven